Heb je een e-mail ontvangen van je administrator om een account aan te maken en kom je er niet helemaal uit? In dit artikel leggen wij jou uit hoe je een account aan kunt maken bij MyEmma.

Stap 1: De registratie e-mail

Zoek je registratie e-mail op en klik op de blauwe knop. Heb je geen mail ontvangen? Vraag er dan een aan bij jouw administrator.

Let op: De registratie e-mail is maar 5 dagen geldig, daarna zal het instellen van je wachtwoord niet meer werken. Je kunt de registratie alsnog voltooien door een wachtwoord vergeten mail aan te vragen of je kunt contact opnemen met je administrator voor een nieuwe welkomstmail.

Stap 2: Wachtwoord instellen

Bij MyEmma stellen we strenge eisen aan een wachtwoord, dit doen we om jouw documenten goed te beschermen. Wij raden je daarom ook aan om een lange en sterke wachtwoord aan te maken. Eenmaal ingevuld, klik dan op 'Wachtwoord opslaan' om je wachtwoord in te stellen.

Tip: Gebruik een password manager, hierdoor wordt het inloggen makkelijker en hoef jij je wachtwoord niet te onthouden.

Stap 3: Inloggen

Na het registreren wordt je doorgeleid naar de inlogpagina, hier kun je met je e-mail adres en ingestelde wachtwoord inloggen.

Tip: Klik op 'onthoud mij' om je login sessie voor 30 dagen geldig te maken.

Stap 4: Instellen 'Multi Factor Authentication' (MFA / 2FA)

Jouw administrator kan besluiten om gebruik te maken van MFA. Dit houd in dat jij je na het inloggen ook moet authenticeren met je mobiele telefoon of tablet.

Nadat je voor het eerst bent ingelogd krijg je een QR code te zien. deze moet je scannen met een authenticator app zoals Google authenticator, Microsoft authenticator, Authy of een andere app naar keuze. Het is dus niet mogelijk om met hetzelfde apparaat de authenticator stappen uit te voeren.

Stap 5: Security code invoeren

Nadat jij de QR code hebt gescand krijg je een security code van jouw portaal te zien. Deze ververst elke 30 seconden. Je moet de security code overnemen uit de app en invoeren bij MyEmma.

De security code zal na elke login worden gevraagd.

Stap 6: Ingelogd

Je bent nu succesvol ingelogd en hebt toegang tot je portaal!