Binnen MyEmma is het mogelijk om een dossier aan te maken. Hierin volg je een stappenplan, om op deze manier een compleet dossier te vormen samen met jouw klant. Hieronder is een stappenplan te vinden hoe je dit doet:

Stap 1: Ga naar het kopje 'Dossier' in MyEmma en klik op 'Nieuw dossier aanmaken +'

Stap 2: Koppel een bestaande klant/bedrijf aan een dossier. Je kan handmatig een klant/bedrijf koppelen aan een dossier door te zoeken op de naam van de klant/bedrijf.

Stap 3 (optioneel): Het is ook mogelijk om direct een nieuwe klant of een nieuw bedrijf aan te maken en deze te koppelen aan een dossier. Dit doe je door te klikken op 'Nieuwe klant aanmaken +' of 'Nieuw bedrijf aanmaken +'. Deze klanten of bedrijven komen daarna tussen de bestaande klanten of bedrijven te staan.

Stap 4: Bepaal welke rechten klanten en/of bedrijven binnen het dossier mogen hebben. Je kunt ervoor kiezen dat de klant het dossier mag inzien, bestanden mag uploaden en documenten mag accorderen/signeren of dat de klant het dossier alleen in mag zien. Het zou natuurlijk kunnen dat er iemand mee moet kijken met het dossier, maar verder geen wijzigingen mag aanbrengen. In dit geval kan je kiezen voor 'Alleen inzien'

Stap 5: Geef het dossier een naam en koppel eventueel een medewerker (collega) aan het dossier. Hiermee krijgt jouw collega ook toegang tot het dossier. Kies daarna een sjabloon, deze kan MyEmma voor jouw op maat maken. In dit voorbeeld gaan we uit van de sjabloon 'belastingaangifte'. Het is mogelijk om een deadline in te stellen voor een dossier. Per stap kun jij een datum (deadline) instellen. De klant ontvangt reminders om hun gevraagde documenten aan te leveren. Als je alles hebt ingesteld klik je onder aan de pagina op 'Dossier aanmaken +'.

Stap 6: Je zit nu in de eerste stap van het dossier (rechtsboven staan de verschillende stappen van het dossier). Hier kun je de de documenten uitvragen die je van de klant nodig hebt. Alle documentverzoeken klaar staan? Klik dan op 'dossier naar klant'. Op dit moment krijgt de klant een mail en kan er aan de documentverzoeken worden voldaan. De klant kan daarnaast ook op eigen initiatief bestanden uploaden in het dossier.

Stap 7: In het overzicht van dossiers precies in welke stap bepaalde dossier zich bevinden. Daarnaast heb je direct een overzicht van open en gesloten dossiers en kan er makkelijk gezocht worden binnen de dossiers. Let op: als er een gele driehoek staat bij de voortgang van het dossier, is het dossier nog niet verstuurd naar de klant.