Binnen MyEmma is het mogelijk om bestanden uit te vragen bij de klant middels dossiers. Hieronder is het stappenplan te vinden:

Stap 1: Ga naar het kopje 'Dossiers' binnen MyEmma en klik op 'Nieuw dossier aanmaken +'.

Stap 2: Kies de klant of bedrijf waar je het dossier aan wilt koppelen, geef het dossier een naam, koppel een medewerker, kies een leeg sjabloon en stel eventueel een deadline in. Klik vervolgens op 'Dossier aanmaken +'.

Stap 3: Voeg (optioneel) bestanden toe die gesigneerd moeten worden, bijvoorbeeld een overeenkomst die getekend moet worden. Klik daarna op het grote + teken aan de rechterkant om een nieuwe map te openen.

Stap 4: Maak een nieuwe map aan, geef de map een nieuwe naam (bijv. bestandsverzoeken). Kies vervolgens per klant en/of medewerker welke rechten ze binnen deze map hebben. Klik vervolgens op 'Map aanmaken +'.

Stap 5: Klik op ' + documentverzoek' om bepaalde documenten op te vragen

Stap 6: Geef een naam aan het bestandsverzoek en voeg (optioneel) een omschrijving toe.

Stap 7: Nadat je alle gewenste bestandsverzoeken in de map hebt gezet kan het dossier worden doorgezet naar de klant. De klant ontvangt een mail/notificatie dat er bestandsverzoeken klaar staan. Rechtsboven staat in welke stap het dossier zich bevindt.