Binnen MyEmma is er een chatfunctie, met deze functie kan er over een specifiek dossier een vraag worden gesteld. Hieronder is een stappenplan te vinden hoe je dit doet.

Stap 1: Klik op het blauwe rondje om de chat binnen MyEmma te openen.

Stap 2: Klik rechtsboven op + om een nieuwe chat te starten.

Stap 3: Kies het onderwerp van het gesprek in de 'Naam' van de nieuwe chat, koppel een bedrijf of klant aan de chat. Daarnaast is het ook mogelijk om een collega te koppelen aan de chat.

Stap 4: Vink 'specifiek dossier' aan om een vraag te stellen over een dossier. Er verschijnt nu een dropdown menu, hierin zijn alle dossiers te vinden die gekoppeld zijn aan deze klant.

Stap 5: Koppel een collega aan het dossier (optioneel). Het is ook mogelijk om nog een collega aan de chat te koppelen, op deze manier heeft jouw collega ook toegang tot de chat. Dit kan handig zijn op het moment dat jij zelf een keer ziek bent en jouw collega de taken overneemt.

Stap 6: Start de chat. Rechts in het beeldscherm wordt de chat gestart en kun je de vraag stellen. De klant ontvangt een mail of een notificatie via de app dat er een bericht klaarstaat. Op het moment dat de klant heeft gereageerd, komt er een rood bolletje te staan bij de chat binnen het portaal.